Olet täällä

Hakeminen

Korkeakoulujen yhteishaussa  haetaan sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi. Palvelu ohjaa hakemuksen täyttämisessä ja antaa tietoa hakemisesta. Yhteishaussa voit hakea yhdellä hakemuksella ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin koko maahan. Opiskelijavalinnassa noudatetaan korkeakoulujen päättämiä valintaperusteita ja sitä hakutoivejärjestystä, jonka hakija on merkinnyt hakemukseensa. Savonia-ammattikorkeakoulu ei käytä valinnoissa varasijoja.

Hakemuksen täyttämiseen tarvitset henkilötunnuksesi sekä koulu- ja mahdollisesti työtodistuksesi. Täytä hakemus huolellisesti ja oikein. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00.

Olemme tarvittaessa yhteydessä hakijoihin ja lähetämme valintakoekutsut ja hyväksymistiedon sähköpostitse, joten merkitse toimiva sähköpostiosoitteesi hakemukseen. Muista seurata sähköpostiasi säännöllisesti ja tarkista myös roskapostilaatikko.

 

Klikkaa ja tutustu syyskuussa 2017 alkavaan koulutustarjontaamme.

 

Kevään 2017 yhteishaussa olevien koulutusten hakuaikataulu

  • Kevään 2017 yhteishakuaika on 15.3. - 5.4.2017. Hakuaika päättyy klo 15:00.
  • Ulkomaalaisella tutkinnoilla hakevien ja ennen v. 1990 suomalaisen yo-tutkinnon suorittaneiden on toimitettava todistuskopiot 20.4.2017 mennessä Hakijapalveluihin.
  • Valintakoekutsuja ei pääsääntöisesti enää lähetetä, vaan hakijat osallistuvat valintakokeisiin ilman erillistä kutsua. Tiedot valintakokeesta löytyvät kunkin koulutuksen kuvauksesta Opiskelijavalinta ja valintakoe – otsikon alta.
  • Valintakoekutsut lähetetään vain sosiaali- ja terveysalalla, kulttuurialalla, energiatekniikan monimuodossa, rakennusmestarin monimuodossa, tradenomin monimuodossa, wellness-tradenomin päivätoteutuksessa ja ylemmissä tutkinnoissa, joissa käytetään valintakoetta tai haastattelua. Kutsut lähetetään sähköpostitse aikaisintaan 12.5.2017.
  • Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 30.6.2017. Hakija näkee tilanteensa kirjautumalla os. www.opintopolku.fi Oma Opintopolku – palveluun. Kaikille hakijoille lähetetään myös opiskelijavalinnan tuloskirje sähköpostitse.
  • Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 14.7.2017 klo 15:00 mennessä. Opiskelijaksi hyväksytty voi ottaa opiskelupaikan vastaan kirjautumalla os. www.opintopolku.fi Oma Opintopolku – palveluun tai palauttamalla tuloskirjeen liitteenä olevan opiskelupaikan vastaanotto -lomakkeen Hakijapalveluihin. Samalla tulee ilmoittautua lukuvuodelle läsnä- tai poissaolevaksi.
  • Opiskelijaksi valittujen tulee toimittaa todistuskopiot 14.7.2017 mennessä Hakijapalveluihin. Ylioppilastutkintotodistuksesta ei tarvitse toimittaa kopiota.
  • Opinnot alkavat pääsääntöisesti 30.8.2017.

 

Hakemuksen muuttaminen ja täydentäminen

Hakutoivejärjestystä tai hakutoiveita voi muuttaa ainoastaan hakuaikana. Hakuajan päätyttyä hakutoiveita eikä niiden järjestystä voi muuttaa. Hakija voi hakuaikana kirjautua os. www.opintopolku.fi Oma Opintopolku -palveluun omilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella ja muokata hakutoiveitaan. Jos hakija ei pääse kirjautumaan Oma Opintopolku -palveluu tai jos hakijalla on muunlaisia korjauspyyntöjä, muutokset ja korjaukset tulee ilmoittaa kirjallisesti jonkun hakemansa korkeakoulun hakijapalveluihin. Kirjallisesta ilmoituksesta tulee aina käydä ilmi hakijan tunnistetiedot: esimerkiksi nimi ja syntymäaika tai hakijanumero.

 

Savonian Hakijapalvelujen yhteystiedot.

 

Voit tutustua Opintopolku-palveluun myös alla olevan videon kautta.
 

 

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube

Flickr