Olet täällä

Koulutustarjonta

Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa tapahtuu pääasiassa tutkinto-opiskelijaryhmien mukana. Tarjolla on myös erillisiä opintokokonaisuuksia vain avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Opetusta järjestetään päivä-, monimuoto- ja verkko-opetuksena. 

Avoimessa ammattikorkeakoulussa on tarjolla myös kokonaan verkossa toteutettua opetusta. Verkko-opetuksessa käytetään pääasiassa Moodle-oppimisympäristöä.

Koulutustarjonta on nähtävissä koulutuskalenterissa.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit opiskella

  • yksittäisiä opintojaksoja
  • useamman opintojakson muodostamia opintokokonaisuuksia
  • polkuopintoja (tavoitteena tutkinto)

 

Yksittäiset opintojaksot

Voit ilmoittautua opintojaksoille täydentämään ammatillista osaamistasi tai tulla tutustumaan ammattikorkeakoulun opintoihin. Koulutuskalenterissa on näkyvissä osa tarjonnasta, mutta opetussuunnitelmia tutkimalla voit etsiä itsellesi sopivia opintojaksoja, kts. ohjeita avoimen opiskelijalle.

 

Opintokokonaisuudet

Opintokokonaisuuksiini on koottu opintojaksoja, jotka täydentävät toisiaan ja muodostavat kokonaisuuden. Opintokokonaisuuksien avulla voit esimerkiksi päivittää osaamistasi tai täydentää ammattitaitoasi.
 

Polkuopinnot

Polkuopinnot  tarjoavat väylän tavoitella ammattikorkeakoulututkintoa. Polkuopiskelijana opiskelet 1. vuoden opinnot tutkinto-opiskelijaryhmän mukana ns. lisäpaikoilla, joten opiskelupaikkoja on rajallisesti.

Ilmoittautuminen syksyllä 2018 alkaviin polkuopintoihin alkaa 1.8.2018 klo 9.00.

Polkuopiskelupaikkoja on tarjolla lähes kaikkiin tutkinto-ohjelmiin ja tarjonta vaihtelee vuosittain. Syksyisin alkavien polkuopintojen tarjonta ja ilmoittautumisaika ilmoitetaan kesäkuun alussa. Tammikuussa alkavien polkuopintojen tiedot ilmoitetaan marraskuun alussa.

Avoimessa AMK:ssa suoritetut opinnot hyväksiluetaan tutkintoon. Tutkinto-opiskelijaksi voit hakea heti, kun olet suorittanut Savonian avoimessa AMK:ssa riittävän määrän tutkintoon kuuluvia opintoja, ammattikorkeakoulututkinnoissa 60 op ja ylemmissä 30 op (90 op:n tutkinnot) tai 10 op (60 op:n tutkinnot), ks. lisätietoja Avoimen AMK:n väylä.
 

Alojen eri laajuiset opinnot

Jos haluat päivittää tutkintosi tai jatkaa keskeytyneitä opintojasi, tutustu uusimpiin opetussuunnitelmiin ja opiskelumahdollisuuksiin. Koulutuskalenterissa on tarjolla alojen eri laajuisia opintoja, joiden kautta voit ilmoittautua. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä opintojaksot, joista olet kiinnostunut.

 

 

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube