Olet täällä

Sosiaali- ja terveysalan erillishaku

Savonia järjestää kahdesti vuodessa erillishakuja, syksyllä marraskuun alussa ja keväällä toukokuun alussa. Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00.

Sosiaali- ja terveysalalla erillishaussa voi esimerkiksi hakea uutta tutkinto-oikeutta saman alan tutkintoon siinä tapauksessa, että haluaa suorittaa uuden tutkinnon samalla alalla (aiemman AMK-tutkinnon on oltava valmis hakuajan loppuun mennessä). Tämä koskettaa seuraavia tutkintoja:

  • Sosionomi (AMK) voi hakea uudestaan Sosionomiksi opiskelemaan varhaiskasvatuksen opinnot (antaa kelpoisuuden toimia lastentarhanopettajana)
  • Sairaanhoitaja (AMK) voi hakeutua opiskelemaan kätilöksi, terveydenhoitajaksi tai ensihoitajaksi
  • Kätilö (AMK) voi hakeutua opiskelemaan terveydenhoitajaksi tai ensihoitajaksi
  • Terveydenhoitaja (AMK) voi hakeutua opiskelemaan kätilöksi tai ensihoitajaksi
  • Ensihoitaja (AMK) voi hakeutua opiskelemaan kätilöksi tai terveydenhoitajaksi

Hakukohteet vaihtelevat hakuaikojen välillä, eikä kaikkiin tutkintoihin voi hakea jokaisessa hakuajassa. Lisäksi hakukohteina voi olla myös erillisiä, tietylle hakijaryhmälle suunnattuja opintoja.

Seuraava hakuaika on 2. - 15.5.2018

Kevään 2018 erillishaun hakukohteet ilmoitetaan tällä sivulla ennen haun alkamista.

 

Hakeminen:

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Hakukohteet löydät osoitteesta www.opintopolku.fi, kirjoita hakukenttään koulutuksen nimi + Savonia, esim Kätilö Savonia. Klikkaa koulutuksen kohdalta "Avaa lisätiedot" ja klikkaa "Täytä hakulomake" oikean haun kohdalta, haun nimi on TERVEYSALAN ERILLISHAKU, Savonia AMK, + hakukausi, esim. kevät 2018.

Täytä hakulomake hakuaikana 2. - 15.5.2018. Huom! Haku päättyy 15.5.2018 klo 15.00.

Lisätietoja voit kysyä Savonian hakijapalveluista os. hakijapalvelut@savonia.fi.

* * *

Syksyn 2017 erillishaussa oli tarjolla kaksi erillistä, tietyille hakijaryhmille suunnattua hakukohdetta.
 

Fysioterapeutti AMK, 5 paikkaa

Fysioterapeutin tutkinto-ohjelmaan voivat hakea Savon ammatti- ja aikuisopistossa lähihoitajan tutkinnon suorittaneet, joilla suuntautumisvaihtoehtona on kuntoutus.
Tutkinnon lisäksi suoritettuna tulee olla 30 op Savonian opetussuunnitelman mukaisia fysioterapiaopintoja.
Lähihoitajan tutkinnon tulee olla valmis ja opintojen suoritettuna 31.12.2017 mennessä. Lähihoitajan tutkintotodistus tarkastetaan opintojen alkaessa 8.1.2018.

Opiskeluoikeutta myönnetään 3 vuotta ajalle 1.1.2018 – 31.12.2020. Opiskelijaksi valitulla on käytössään normaalit tutkinto-opiskelijan poissaolo-oikeudet.

Fysioterapeutin tutkinto-ohjelmaan hakevien ei tarvitse liittää hakemukseen mitään liitteitä. Opintorekisteriote suoritetuista fysioterapiaopinnoista ja lähihoitajan tutkintotodistus tarkastetaan opintojen alkaessa 8.1.2018. Opiskelijavalinnat tehdään tammikuussa 2018.

Kätilö AMK, 5 paikkaa

Kätilön tutkinto-ohjelmaan voivat hakea sairaanhoitajan, terveydenhoitajan tai ensihoitajan amk-tutkinnon suorittaneet.
Tutkinnon lisäksi hakijalla tulee olla suoritettuna 31.12.2017 mennessä 25 op Savonian opetussuunnitelman mukaisia kätilöopintoja Kainuun kesäyliopistossa.

Opiskelijavalinta tehdään aikaisemman amk-tutkintotodistuksen sekä suoritettujen kätilöopintojen perusteella.

Opiskeluoikeutta myönnetään 1 vuosi ja kätilön amk-tutkinto tulee suorittaa valmiiksi 31.12.2018 mennessä. Kätilöopintoihin opiskeluoikeuden saaneet eivät voi ilmoittautua poissaolevaksi.

Kätilön tutkinto-ohjelmaan hakevien tulee liittää hakemukseen kopio aiemmasta amk-tutkintotodistuksesta ja opintorekisteriotteesta 17.11.2017 mennessä. Vaihtoehtoisesti voit lähettää liitteen sähköpostilla  hakijapalvelut@savonia.fi. Suoritetuista kätilöopinnoista ei tarvitse lähettää opintorekisteriotetta, saamme tiedot suoraan opiskelijahallintajärjestelmästä. Opiskelijavalinnat tehdään tammikuussa 2018.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube

Flickr