Olet täällä

Ura- ja rekrypalvelut

Ura- ja rekrytointipalvelut ovat osa ammattikorkeakoulun ohjaus- ja neuvontapalveluja. Palveluiden tavoitteena on tukea ammatillisen kasvun kehittymistä, opastaa opintoihin ja urasuunnitteluun liittyvässä tiedonhaussa, auttaa opintojen ja uran suunnittelussa sekä harjoittelu- ja työpaikan löytämisessä.

Opintojen aloitusvaiheessa esitellään ura- ja rekrytointipalvelujen tehtävää, henkilöstöä sekä verkko- ja esitepalveluja, mm. Jobstep.net käyttökoulutus. Opintojen kuluessa henkilökohtaisen opiskelu- ja urasuunnitelman toteutumista tuetaan koulutusohjelmasi opetussuunnitelman mukaisesti esimerkiksi järjestämällä työpaikkavierailuja, työelämän edustajien tapaamisia, alumnien tapaamisia ja rekrytointitapahtumia. Lisäksi tarjotaan mahdollisuus osallistua työnhaku- ja urasuunnitteluvalmiuksia kehittävälle opintojaksolle.

Uraohjausta tarjotaan sekä yksilö- ja ryhmäohjauksena että itsepalveluperiaatteella. Yksilöpalvelut sisältyvät henkilökohtaiseen opintojen ja uran suunnitteluusi. Ryhmäohjauksessa sinua ohjataan käyttämään itsepalveluperiaatteella toimivia ura- ja rekrytointipalveluja. Opit löytämään itsenäisesti tietoa harjoittelu- ja työpaikoista sekä opinnäytetöiden aiheista.

Markkinoi osaamistasi jobstep.netissä

Sinulla on apuna myös Suomen ammattikorkeakoulujen yhteinen verkkorekrytointipalvelu Jobstep.net. Jobstep.netissä on tietopalveluosuus, josta löydät tietoa ammattikorkeakouluopinnoista, urasuunnittelusta, työn hakemiseen liittyvistä asioista, yrittäjyydestä jne. Kaikille avoimeen tietopalveluun pääset ilman rekisteröitymistä.

Työnvälityspalvelun kautta voit etsiä mm. työ- ja harjoittelupaikkoja tai opinnäytetyön aiheita eri kriteereillä ja markkinoida osaamistasi jättämällä oman CV:n työnantajien selattavaksi. Voit asettaa vahtikoiran puolestasi valvomaan, kun kriteereitäsi vastaavia työpaikkailmoituksia tulee järjestelmään. Jos olet uusi käyttäjä, saat Jobstep.netin käyttäjätunnuksen rekisteröitymällä työnhakijaksi. Rekisteröitymisen jälkeen voit kirjautua palveluun milloin haluat ja päivittää omia tietojasi.

Lisätietoja ja opastusta Jobstep.netin käyttöön saat yksikkösi ura- ja rekrytointivastaavalta tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen urre@savonia.fi.

Savonian alumnitoiminta

Ammattikorkeakoulusta valmistuneita kutsutaan alumneiksi eli kasvateiksi. Alumnitoiminnan tavoitteena on muodostaa ammattikorkeakoulun ja alumnien välille molempia osapuolia hyödyttävä vuorovaikutussuhde. Alumnit toimivat tärkeänä linkkinä ammattikorkeakoulun ja työelämän välillä. Työelämäyhteyksien avulla opiskelijoille löydetään harjoittelupaikkoja ja opinnäytetyön aiheita. Alumneja voidaan pyytää kouluille vieraileviksi luennoijiksi ja opiskelijat saavat tätä kautta käytännönläheistä tietoa työelämästä ja tulevista työtehtävistä.

Tutkinnon suorittamisen jälkeen myös sinulla on mahdollisuus tulla mukaan alumnitoimintaan. Verkoston rakentaminen ja aktiivinen yhteydenpito omiin opiskeluaikaisiin ystäviin kannattaa. Lisätietoa alumnitoiminnasta löydät täältä. Käy myös tutustumassa alumnien uratarinoihin.

Ura- ja rekrytointivastaavat

Savoniassa haluamme, että opiskelijat sijoittuvat työelämään valmistumisensa jälkeen. Ura- ja rekrytointipalvelut on linkki työnantajien ja opiskelijoiden välillä. Ura- ja rekrytointipalvelut auttavat työnhakuvalmiuksien kehittämisessä. Lisäksi annamme opiskelijoille tietoa työmarkkinoista ja työnantajista. Ole meihin yhteydessä.

Iisalmessa

  • Kerttu Rönkkö, sosiaali– ja terveysala ja luonnonvara- ja ympäristöala 044 785 6603

Kuopiossa

Varkaudessa

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube