Olet täällä

Huippu-urheilu ja opiskelu

Oletko kansallisella tasolla menestynyt ja kansainväliseen menestykseen pyrkivä urheilija ja haluat tehokkaan harjoittelun lisäksi opiskella itsellesi korkeakoulututkinnon? Mikäli tunnistat itsesi tästä, Sinun kannattaa harkita opiskelijaksi hakeutumista Savonia-ammattikorkeakouluun ja sen jälkeen Urheiluakatemiaopiskelijaksi.

Kuopion alueen urheiluakatemia on urheilijoiden, lajiliittojen, oppilaitosten, kuntien sekä valmennuksen tukipalveluita tarjoavien tahojen yhteenliittymä, joka toimii tiiviissä yhteistyössä Suomen Olympiakomitean ja Opetusministeriön kanssa. Urheiluakatemia tukee, kannustaa ja myötävaikuttaa huippu-urheilijan urakehitystä ja urheilijan henkistä ja fyysistä kasvua. Urheiluakatemia mahdollistaa urheilijan päivittäisharjoittelun ja tukipalveluiden hyödyntämisen.

Huippu-urheilijan opiskelu Savonia-ammattikorkeakoulussa

Savonia-ammattikorkeakoululla on menestyksekkäät perinteet huippu-urheilijoiden kouluttamisesta ja Urheiluakatemiaan liittymisen myötä huippu-urheilijan opiskelun tukeminen on edelleen kehittynyt. Vastuu opiskelusta on opiskelijalla itsellään eikä tutkintovaatimuksista voida tinkiä, mutta koulutuksen järjestelyissä pyritään mahdollisuuksien mukaan huomioimaan urheilun asettamat rajoitukset. Savonia-ammattikorkeakoulussa voi Urheiluakatemiaopiskelijana opiskella seuraaviin amk-tutkintoihin: tradenomi, restonomi (amk), insinööri (amk), rakennusmestari (amk), muotoilija (amk), musiikkipedagogi (amk), medianomi (amk), bioanalyytikko (amk), ensihoitaja (amk), fysioterapeutti (amk), kätilö (amk), röntgenhoitaja (amk), sairaanhoitaja (amk), sosionomi (amk), suuhygienisti (amk), tanssinopettaja (amk), terveydenhoitaja (amk) ja toimintaterapeutti (amk).

Hakuvaiheessa kannattaa varmistua siitä, miten hyvin tutkinto-ohjelma soveltuu opiskelijalle, joka ei ajoittain pääse osallistumaan kontaktiopetukseen. Opiskelusuunnitelman laatiminen voi olla haasteellisempaa esim. sosiaali- ja terveysalan tutkinto-ohjelmissa, joissa opiskelijan valinnan vapaus opinnoissaan on vähäisempää muihin aloihin verrattuna ja koulutusohjelmiin sisältyvän läsnäoloa vaativan harjoittelun määrä on suurempi. Joissakin tutkinto-ohjelmissa (esim. liiketalous) opetussuunnitelma taas mahdollistaa erittäin hyvin huippu-urheilun ja opiskelun yhteensovittamisen.

Urheiluakatemiaopiskelija voi Savonian ohjeiden mukaan hyväksilukea huippu-urheilua ja valmentautumista valinnaiseen osaan tutkintoa.

Kuopion alueen urheiluakatemian www-sivuilta löydät hakupäätöksen tueksi tietoa valmennukseen liittyvistä käytännöistä, harjoitusolosuhteista sekä tuki- ja asiantuntijapalveluista.

www.kuopionalueenurheiluakatemia.fi
Huippu-urheilukoordinaattori Ilja Venäläinen, p. 044 718 1795
Opinto-ohjaaja Pirjo Venhovaara, p. 044 785 5009

Tutustu blogiin

Opiskelijoidemme kokemuksia opintojen ja urheilun yhdistämisestä voit lukea blogista >>

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube

Flickr