Olet täällä

Sähkö- ja tietotekniikka-ala

Sähkö-tietotekniikka-alan palvelut toteutetaan Kuopion Technopoliksessa Savilahden tiedelaaksossa (Microkatu 1) ja Opistotien kampuksella (Opistotie 2). Maksullisen palvelutoiminnan ohella keskeisessä roolissa on soveltava tutkimus- ja kehitystoiminta. Projekteissamme on mukana erityisesti itäsuomalaisia yrityksiä ja muita tutkimus- ja koulutusorganisaatioita. Toimivien kontaktiemme avulla olemme voineet ottaa aktiivisen roolin akateemisen tutkimusmaailman ja yritysten tuotekehityksen välissä.

Sähkö-tietotekniikka-alan palveluita toteuttavan yksikön toiminta on alkanut vuonna 1996 elektroniikan ja tietotekniikan tuotekehityspalvelujen tarjoajana. Nykyinen toiminta on jakaantunut viiteen pääosaamisalueeseen (EMC-testaus, ohjelmistotekniikka, langaton tiedonsiirto, mikro/nanoteknologia ja sähkötekniikka) ja työntekijöitä on yhteensä noin 30.

Kehittämme yhteistyössä yritysten kanssa tuotteita jopa CE-testaukseen saakka ja teemme erilaisia esiselvityksiä. Yritykset voivat teettää kauttamme ohjattuja opiskelijaprojekteja ja henkilöstön tekemiä tilaustutkimuksia. Myös opinnäyte- ja opiskelijaprojektitöiden käytössä on alan laaja-alainen asiantuntemuksemme ja laitteistomme.
 

Yhteystiedot

TK-päällikkö Esa Jääskeläinen
Kone-, energia-, sähkö- ja tietotekniikka
puh. 044 785 6271
Email: esa.jaaskelainen(at)savonia.fi

Savonia-ammattikorkeakoulu, Teknologia ja ympäristöala
PL 88, Opistotie 2, 70101 Kuopio

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube