Olet täällä

Yrittäjä Henri Sallinen

Opiskelukokemukset

Suoritin työharjoittelut isäni kehystämössä sekä omana tuotekehitysprojektina. Suunnittelin tuotteita ja tilankäyttöä, tätä kautta tein paljon töitä pahvin kanssa, joka on yritykseni eniten käyttämä materiaali tänäkin päivänä. Opinnäytetyönä tein tilasuunnitelman itselleni pieneen liikehuoneistoon, johon valmistumisen jälkeen perustin oman toimitilani.

Asiat ja opinnot, joita olisi nykyistä uraa ajatellen kannattanut suorittaa opiskeluaikana
Yrittäjyyskurssi oli paikallaan, sillä se antaa ideaa ja pohjaa yrittäjänä toimimiselle. Yrittäjyyskurssi on kuitenkin kevyt pintaraapaisu aiheeseen ja koulun aikana kävin myös uusyrityskeskuksessa sekä yrittäjyyden iltakurssilla.

Miten opinnäytetyö vaikutti ammatilliseen kehitykseen ja työllistymiseen?
Koska tein opinnäytetyön itselleni, siitä on ollut minulle hyötyä päivittäisessä työssäni. Pienen toimitilan funktionaalinen käyttö on edelleen askarruttava asia, sillä yrityksen luonne on muuttunut siitä, mitä se oli opinnäytetyötä tehdessä.

Työllistyminen ja työura

Olen yksityinen yrittäjä, yritykseni on HS Concepts, joka valmistaa tuotteita pahvista sekä tarjoaa laserleikkaus ja -kaiverruspalveluita. Aikaisempaa työkokemusta minulla ei juurikaan ole, joten ratkaisuni lähteä yrittäjäksi voi kuulostaa kummalliselta. Olen kuitenkin oppinut, että tällä alalla on vaikea löytää töitä ja yrittäjänä on mahdollista päättää itse kaikesta ja löytää se oma juttunsa.

Mitkä tekijät ovat vaikuttaneet urakehitykseesi eniten?
Isäni kehystämö, jota kautta sain idean tehdä tuotteita pahvista sekä oman laserleikkurin hankinta.

Yleisiä terveisiä:
Opiskelumotivaation löysin, kun päätin perustaa yrityksen. Opiskelusta saa eniten irti, kun on jokin määränpää, mitä kohti mennä ja kehittää itseään. Kantapään kautta opin myös sen, että opiskelija pääsee huomattavasti helpommalla kun kurssit suorittaa ajoissa läpi.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube

Flickr