Olet täällä

Opintoapurahat ja stipendit

Aune ja Johan Edvard Bergströmin säätiö rs.

Säätiö jakaa hakemusten perusteella apurahoja tietyistä kouluista opintonsa päättäneille, hyvin menestyville oppilaille jatko-opintoja varten.

Apurahaan oikeutettuja ovat:

  • Kuopion taidelukio Lumitista (entinen Kuopion Yhteiskoulun Musiikkilukio) valmistuneet ylioppilaat, jotka jatkavat opintojaan Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella.
  • Savonia-ammattikorkeakoulun Tekniikan Kuopion koulutusyksikön koneosastolta valmistuneet insinöörit, jotka jatkavat opintojaan Aalto-yliopiston teknillisessä korkeakoulussa tai jossain yliopistossa.
  • Savonia-ammattikorkeakoulun Tekniikan Varkauden koulutusyksiköstä valmistuneet insinöörit tai teknikot, jotka jatkavat opintojaan korkeakoulussa tai yliopistossa.

Opintoapurahat jatko-opintoihin vuonna 2017 ovat 3 x 1000 euroa, yhteensä 3000 euroa. Vuoden 2016 apurahat jaettiin 9.12.2016 Kuopiossa.

Vuonna 2016 myönnettyjen apurahojen saajat:

  • Kaisa Hämäläinen (Kuopion Yhteiskoulun Musiikkilukio)
  • Mari Kohvakka (Savonia-ammattikorkeakoulu, Tekniikka, Varkaus)

Hakeminen

Haettavaksi julistamistapa: Hakuilmoitus (ilmoitus 2.10.2017).

   Mari Kohvakka (vas.) ja Kaisa Hämäläinen

Hakumenettely: Vapaamuotoiset sähköiset hakemukset ja todistusjäljennökset osoitetaan säätiön hallitukselle osoitteella bergstrom.saatio@gmail.com 31.10.2017 klo 16.00 mennessä. Tiedusteluihin vastaa Ira Rautakoski puh. 0440 472 472 tai bergstrom.saatio@gmail.com.

Säätiön ovat perustaneet teknillinen johtaja Johan Edvard Bergström ja opettaja Aune Eleonora Bergström Kuopiosta vuonna 1983. Säätiö on rekisteröity samana vuonna ja sen kotipaikka on Kuopio.

Organisaatio (11.12.2009 - )

Säätiön hallitus vuonna 2009. Kuvassa vasemmalta: Timo Kuokkanen, Ira Rautakoski, Veli-Matti Tolppi ja Maija Vänttinen,
o.s. Bergström. Kuvassa myös hallitustehtävän 11.12.2009 jättänyt Aarne Sariola.

Hallituksen puheenjohtaja: Veli-Matti Tolppi, yliopettaja, Kuopio
Hallituksen varapuheenjohtaja: Ilkka Raninen, rehtori, Kuopio
Hallituksen sihteeri: Ira Rautakoski, yrittäjä, Kuopio

Yhteystiedot

Ira Rautakoski
Tilitoimisto Jere Rautakoski Ky
Vuorikatu 34
70100 Kuopio

Lisätiedustelut:
Veli-Matti Tolppi
puh: 044 785 6250

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube

Flickr