Olet täällä

Lisätietoja valintakokeista

Tiedot valintakokeiden sisällöistä, valintakokeiden ajankohdat, tietoja opiskelijavalinnan pisteytyksestä sekä mahdolliset ennakkomateriaalit ja ennakkotehtävät on esitetty koulutuskohtaisesti. Koulutuskohtaiset tiedot löytyvät täältä.

Ammattikorkeakoulujen välisestä valintakoeyhteistyöstä löydät lisätietoja täältä.

Vanhoihin tekniikan ja luonnonvara-alan valintakokeisiin voit tutustua täällä.

 

Yleisohjeita valintakokeisiin osallistujille

Valintakoekutsuja ei  lähetetä kaikissa koulutuksissa. Tarkista koulutuskohtaiset ohjeet valintakokeisiin osallistumisesta ja tarvittavista välineistä, sekä valintakoepaikka ja -aika koulutuksen tiedoista.

Ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus (esim. ajokortti, passi, valokuvallinen Kela-kortti).

Kirjallisessa kokeessa saa käyttää tavanomaisia kirjoitusvälineitä (lyijykynä, pyyhekumi ja teroitin, matematiikan kokeessa myös harppi ja kulma-astelevy). Mikäli koulutuksen tiedoissa sanotaan, että kokeessa saa käyttää laskinta, huomioithan, että kännykkä tai älykello ei ole laskin. Kokeen järjestäjä jakaa vastauslomakkeet ja apupaperia.

Kokeessa ei saa käyttää kaavastoja, taulukkokirjoja, eikä sanakirjoja. Ennakkomateriaali ei yleensä saa olla kokeessa mukana, poikkeuksena Agrologikoulutus.

Vältä voimakkaita hajusteita. Oppilaitos on savuton ja tuoksuton.

Kampusten opiskelijaravintoloiden palvelut ovat käytettävissäsi (omakustanteinen).

 

Erityisjärjestelyt valintakokeessa

Mikäli tarvitset sairauden tai vamman vuoksi erityisjärjestelyjä AMK-valintakokeessa, katso ohjeet erityisjärjestelyjen hakemiseen ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.

Mikäli tarvitset sairauden tai vamman vuoksi erityisjärjestelyjä Savonian järjestamässä valintakokeessa, täytä hakulomake ja toimita se liitteineen Savonian hakijapalveluihin.

Erityisjärjestelyhakemus tulee toimittaa ko. ammattikorkeakouluun 25.9.2019 klo 15:00 mennessä.

Jos valintakokeen erityisjärjestelyihin oikeuttava este syntyy tai todetaan hakuajan päättymisen ja valintakoeajankohdan välillä, jätä erityisjärjestelyhakemus viipymättä ko. ammattikorkeakouluun. Korkeakoulu voi evätä  oikeuden erityisjärjestelyihin, mikäli niitä ei voida esim. aikataulusyistä  toteuttaa.

Korkeakoulusta otetaan sinuun yhteyttä  ennen valintakoeajankohtaa käytännön järjestelyjen sopimiseksi. Jos olet tyytymätön  ilmoitettuihin järjestelyihin, ota yhteyttä korkeakouluun.

Ilmoitus valintakokeen erityisjärjestelyistä on hakukohdekohtainen ja voimassa vain määrättynä valintakoepäivänä.
 

Hakemuksen lähettäminen Savoniaan

Savonia-ammattikorkeakoulu
Hakijapalvelut
PL 6 (Microkatu 1)
70201 KUOPIO

Puh. 044 785 7002
Sähköposti hakijapalvelut@savonia.fi  
www.savonia.fi

Käyntiosoite: Microkatu 1, E-osa, 3. krs
Avoinna: ma-pe klo 9-11 ja 12-14

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube