Olet täällä

Haku Avoimen AMK:n opinnoilla

Seuraava hakuaika on 1. - 15.11.2019

Savonia järjestää kahdesti vuodessa erillishakuja, syksyllä marraskuun alussa ja keväällä toukokuun alussa. Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00.

Voit hakea Savoniaan tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa, kun olet suorittanut muussa avoimessa ammattikorkeakoulussa kuin Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa

  • ammattikorkeakoulututkintoon kuuluvia opintoja vähintään 60 op tai
  • ylempään ammattikorkeakoulututkintoon kuuluvia opintoja 30 op (90 op:n tutkinto)
    tai 10 op (60 op:n tutkinto),

Jos olet opiskellut Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa katso kohta ”Avoimen AMK:n väylä”.

Opintojen on oltava valmiina hakuajan päättymiseen mennessä. Hyväksiluettuja opintoja ei lasketa kertymään.

Valinta on mahdollinen vain, jos

  • täytät erillishaun valintaperusteet
  • koulutuksessa on vapaita opiskelupaikkoja
  • opintosi voidaan joko hyväksilukea tai sisällyttää hakemaasi Savonian tutkinto-ohjelmaan siten, että pystyt suorittamaan tutkintosi myönnetyn opiskeluoikeusajan puitteissa.

Opiskeluoikeusaikaa myönnetään suhteutettuna jäljellä olevien opintojen määrään. Opiskeluoikeuden myöntää koulutusvastuujohtaja.

Yhden korkeakoulupaikan säännös

Tutkinto-opiskelijaksi haku Avoimen AMK:n opinnoilla kuuluu yhden korkeakoulupaikan säännöksen piiriin. Jos täytät haun kriteerit ja sinulle myönnetään tutkinto-opiskeluoikeus, et voi enää ottaa vastaan toista korkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa saman lukukauden aikana.

Huom! Sosiaali- ja terveysalalla, rakennusarkkitehtikoulutuksessa, musiikkipedagogikoulutuksessa sekä tanssinopettajakoulutuksessa on hakemisen lisäksi osallistuttava soveltuvuuskokeeseen, joka järjestetään erikseen tai osana yhteishakua. Voidaksesi tulla valituksi, sinun on saavutettava riittävä tulos soveltuvuuskokeessa. Jos olet saavuttanut soveltuvuuskokeessa hyväksytyn tuloksen viimeisen vuoden aikana, sinun ei tarvitse osallistua uudestaan kokeeseen. Jos haet musiikkipedagogi- tai tanssinopettajakoulutukseen, sinun tulee osallistua Savonian soveltuvuuskokeeseen, johon hakukelpoiset hakijat kutsutaan hakuajan päättymisen jälkeen. 

Hakeminen:

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Hakukohteet löydät osoitteesta www.opintopolku.fi. Klikkaa "Avaa lisätiedot" sen koulutuksen kohdalta, johon aiot hakea. Klikkaa "Täytä hakulomake" oikean haun kohdalta, haun nimi on Erillishaku, Haku avoimen AMK:n opinnoilla, Savonia AMK, syksy 2019.

Täytä hakulomake hakuaikana 1. - 15.11.2019. Huom! Haku päättyy 15.11.2019 klo 15.00.

Sinun tulee liittää seuraavat viralliset liitteet hakulomakkeellesi 17.11.2019 klo 23:59 mennessä:

  • Ammattikorkeakoulututkintoon hakevat: hakemuksen liitteenä tulee olla opintorekisteriote (oppilaitoksen leimalla ja virkailijan allekirjoituksella varustettu), josta selviää avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritetut opinnot
  • Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon hakevat: opintorekisteriotteen lisäksi liitä hakemukseen kopiot korkeakoulututkintotodistuksesta ja työtodistuksista, joista selviää vaadittava kolmen vuoden työkokemus tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Lisätietoja voit kysyä Savonian Hakijapalveluista hakijapalvelut@savonia.fi.
 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube