Olet täällä

Haku Avoimen AMK:n opinnoilla

Seuraava hakuaika on 2. - 15.11.2020

Savonia järjestää kahdesti vuodessa erillishakuja, syksyllä marraskuun alussa ja keväällä toukokuun alussa. Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00.

Voit hakea Savoniaan tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa, kun olet suorittanut muussa avoimessa ammattikorkeakoulussa kuin Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa

  • ammattikorkeakoulututkintoon kuuluvia opintoja vähintään 60 op tai
  • ylempään ammattikorkeakoulututkintoon kuuluvia opintoja 30 op (90 op:n tutkinto)
    tai 10 op (60 op:n tutkinto),

Jos olet opiskellut Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa katso kohta ”Avoimen AMK:n väylä”.

Opintojen on oltava valmiina hakuajan päättymiseen mennessä. Hyväksiluettuja opintoja ei lasketa kertymään.

Valinta on mahdollinen vain, jos

  • täytät erillishaun valintaperusteet
  • koulutuksessa on vapaita opiskelupaikkoja
  • opintosi voidaan joko hyväksilukea tai sisällyttää hakemaasi Savonian tutkinto-ohjelmaan siten, että pystyt suorittamaan tutkintosi myönnetyn opiskeluoikeusajan puitteissa.

Opiskeluoikeusaikaa myönnetään suhteutettuna jäljellä olevien opintojen määrään.

Yhden korkeakoulupaikan säännös

Tutkinto-opiskelijaksi haku Avoimen AMK:n opinnoilla kuuluu yhden korkeakoulupaikan säännöksen piiriin. Jos täytät haun kriteerit ja sinulle myönnetään tutkinto-opiskeluoikeus, et voi enää ottaa vastaan toista korkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa saman lukukauden aikana.

Huom! Rakennusarkkitehtikoulutuksessa hakijalla tulee olla hyväksytty tulos rakennusarkkitehtikoulutuksen soveltuvuuskokeesta. Musiikkipedagogikoulutuksessa ja tanssinopettajakoulutuksessa on hakemisen lisäksi osallistuttava Savonian soveltuvuuskokeeseen ja saatava siitä hyväksytty tulos. 

Hakeminen:

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Hakukohteet löydät osoitteesta www.opintopolku.fi. Klikkaa "Avaa lisätiedot" sen koulutuksen kohdalta, johon aiot hakea. Klikkaa "Täytä hakulomake" oikean haun kohdalta, haun nimi on Erillishaku, Haku avoimen AMK:n opinnoilla, Savonia AMK, kevät 2020.

Täytä hakulomake hakuaikana 2. - 15.11.2020 Huom! Haku päättyy 15.11.2020 klo 15.00.

Sinun tulee liittää seuraavat viralliset liitteet hakulomakkeellesi 17.11.2020 klo 23:59 mennessä:

  • Ammattikorkeakoulututkintoon hakevat: hakemuksen liitteenä tulee olla opintorekisteriote, josta selviää avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritetut opinnot
  • Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon hakevat: opintorekisteriotteen lisäksi liitä hakemukseen kopiot korkeakoulututkinnon, vanhamuotoisen opistoasteen tutkinnon tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon tutkintotodistuksesta sekä työtodistuksista, joista selviää vaadittava kahden vuoden työkokemus tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Lisätietoja voit kysyä Savonian hakijapalveluista hakijapalvelut@savonia.fi.
 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube