Olet täällä

Samulin uratarina - Kehonhuollon ammattilaiseksi

Harrastin yli kymmenen vuotta kilpaurheilua ja huomasin, miten tärkeää oman kehon huoltaminen on fyysiselle terveydelle ja henkiselle hyvinvoinnille. Halusin hakeutua alalle, joka auttaa ihmisiä pitämään huolta omasta kehostaan ja terveydestään.

Avopuolisoni aloitti omat opintonsa Savoniassa vuonna 2014. Itse en vielä silloin päässyt ensimmäisellä hakuyrityksellä Savoniaan, joten opiskelin ensin vuoden ajan urheiluhierojaksi Kuortaneen Urheiluopistolla. Tämän jälkeen hain Savoniaan avoimen polun kautta ja pääsin opiskelemaan fysioterapiaa.

Fysioterapiaopinnot Savoniassa

Käytännön harjoittelun tilat ja opetus (esim. manuaalinen terapia) olivat Savoniassa erinomaisia. Lisäksi tiloja pystyi varaamaan myös omatoimista harjoittelua varten. Opintojaksot rakennettiin mielestäni hyvin ja jos niihin tuli muutoksia, niistä ilmoitettiin hyvissä ajoin.

Fysioterapiaopinnot valmistivat minua tulevaan ammattiini erittäin hyvin. Harjoitteluiden aikana oli mahdollista päästä tutustumaan fysioterapian eri osa-alueisiin ja samalla hahmottuivat omat vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet.

Pitkäjänteinen opiskelu kannattaa, mutta opiskelun liian vakavasti ottaminen ei. On hyvä muistaa jättää aikaa myös rentoutumiselle ja opiskelijaelämälle.

Samuli Rautakorpi
Fysioterapeutti (AMK)
T:mi Samuli Rautakorpi

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen >>

Alumnitoiminta

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube