E-kirjat

Savonia-ammattikorkeakoulun kirjaston e-kirjoja pääsee käyttämään

Savonian e-kirjapalveluja:

Bonnier Pro (aiempi Johtamisen Käsikirjat) on Bonnierin kustantama sähköisessä muodossa ilmestyvä jatkuvasti päivittyvä käsikirjasarja. E-kirjasarja sisältää osat Asiakkuudet, Esimiestyö, Hallitustyö, Markkinointi, Menestyvä johtoryhmä, Osto ja logistiikka, Talous ja rahoitus, Tieto ja osaaminen kilpailuetuna, Tietohallinto, Tulosta henkilöjohtamisella,  Turvallisuuden hallinta, Yrityksen kasvu ja Yrityskaupat ja omistussuhteet.

Dawsoneran e-kirjaportaalissa käyttäjällä on oikeus

  • lukea suoraan selainohjelmassa (read online) Savonian kirjaston omaan kokoelmaansa hankkimia e-kirjoja (tällä hetkellä n. 280 teosta)
  • ladata (download) e-kirjoja omalle tietokoneelle luettavaksi
  • tehdä lainauspyyntö n. 400 000 kokoelmassa olevasta e-kirjasta - asiakas täyttää ja lähettää Request rental -painikkeen takana olevan lomakkeen Savonian kirjastoon - kirjasto tarkistaa pyynnön ja avaa e-kirjan luettavaksi ja lähettää siitä ilmoituksen asiakkaan sähköpostiin - HUOM! Enintään 5 pyyntöä/asiakas/lukukausi 1.1. - 30.6. tai 1.7. - 31.12. välisenä aikana
  • tallentaa tai kopioida x % kirjan sivumäärästä (vaihtelee kustantajittain)
  • selailla portaalin täydellistä kirjaluetteloa, ja
  • esikatsella mitä tahansa e-kirjaa 5 min ajan

Tarkemmat ohjeet Dawsoneran e-kirjojen käytöstä sisältyvät Dawsoneraoppaaseen.

Ellibsin e-kirjojen lukemista varten tietokoneessa pitää olla asennettuna Adobe Digital Editions (ADE) -ohjelma. ADE vaatii myös Flash Playerin (versio 8 tai uudempi). Ohjelmat ovat ilmaisia ja saatavilla Adoben kotisivuilta. ADE:n asennusohje löytyy Ellibsin www-sivuilta. Asennuksen jälkeen voit jatkaa luomalla henkilökohtaisen Adobe-tilin tai ohittamalla sen "I want to Authorize my computer without an ID" - vaihtoehdolla. Ellibsin e-kirjojen lukeminen tietokoneessa ei edellytä Adobe-tilin luomista. Ohjeet Ellibsin e-kirjojen lukemiseen tabletti-, mobiili- ja sähkökirjan lukulaitteilla löytyvät Ellibsin sivuilta.

Savonian omaan kokoelmaansa hankkimat Ellibsin e-kirjat löytyvät Savonia-Finnasta ja niitä pääsee lukemaan klikkaamalla kirjan tiedoissa olevaa linkkiä. Ensimmäisellä kerralla asiakkaan on luotava itselleen Ellibs-käyttäjätunnukset. Linkistä aukeaa kirjan lataussivu, jossa on kirjan sisällön kuvaus, kirjan kappalemäärä ja saatavuustieto. Valitse haluamasi laina-aika ja paina sen jälkeen Lataa-painiketta. Kirja latautuu ADE-lukuohjelmaan ja näkyy laina-ajan päättymiseen saakka myös ohjelman kirjahyllyssä.

E-kirjaa ei tarvitse erikseen palauttaa. Kirjoja voi tulostaa rajoitetusti, mutta niitä ei voi tallentaa eikä siirtää luettavaksi toiseen koneeseen.

Knovel Interactive Library sisältää n. 1700 pdf-muotoista e-kirjaa tekniikan eri aloilta. Palveluun kuuluu myös monipuolinen työkalu taulukkomuotoisen tiedon käsittelyä varten.

Oppiportti on Kustannus Oy Duodecimin julkaisema terveydenhoitoalan sähköisten oppikirjojen kokoelma. Kokoelmaan kuuluu yhteensä 21 suomenkielistä oppikirjaa.

Safari Tech Books Online sisältää n. 7000 e-kirjaa pääasiassa tieto- ja digitaalitekniikasta, mutta myös muilta tekniikan aloilta.

Alma Talent Juridiikkafokus sisältää 21 suomenkielistä, jatkuvasti ajan tasalla pidettävää käsikirjaa juridiikan eri aloilta.

Alma Talent Talousfokus sisältää 18 yritysverotukseen, taloushallintoon, yritystoimintaan tai työsuhteeseen liittyvää, jatkuvasti ajan tasalla pidettävää alansa perusteosta. Teokset ovat suomenkielisiä.

Alma Talent Verkkokirjahylly - valikoimassa on n. 2000 kpl suomenkielisiä e-kirjoja mm. taloushallinnosta, juridiikasta, työsuhteesta, johtamisesta ja esimiestyöstä, myynnistä, markkinoinnista, viestinnästä ja tietotekniikasta.

Alma Talent Verotusfokus sisältää 13 pääasiassa yritysverotukseen ja verotuslainsäädäntöön liittyvää suomenkielistä käsikirjaa. Lisäksi palveluun kuuluu Verotus-lehden arkisto.

Theseus - julkaisuarkisto sisältää Savonia-ammattikorkeakoulun sähköiset opinnäytetyöt vuodesta 2009 alkaen.

 

Sivun vastuuhenkilö: Kirsi Rönnqvist
Sivua päivitetty: 26.1.2017

Aineistot
Palvelut
Ohjaus
Aukioloajat ja yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube