Olet täällä

Projektit ja hankkeet

Projektin tiedot
NimiExperts in Medical Computing
Aloituspäivä1.1.2020
Lopetuspäivä31.12.2022
www-sivut-
TilaKäynnissä
YhteyshenkilöJukka-Pekka Skön
KuvausHankkeen päätavoitteena on vastata osaamisvajeeseen kouluttamalla uusia terveysteknologian ja lääketieteellisen tietojenkäsittelytieteen osaajia työelämän tarpeisiin. Tavoitteena on edistää alueellista yhteistyötä korkeakoulujen, sairaaloiden ja sairaanhoitopiirien, elinkeinoelämän ja kolmannen sektorin välillä.
KehittämistarveItä-Suomen alueella on tunnistettu lääketieteelliseen tietojenkäsittelyyn (Medical Computing) liittyvä osaamistarve ja näiden osaajien tarve kasvaa jatkuvasti. Maailmanlaajuisesti lääketieteellinen tietojenkäsittely on yksi nopeimmin kasvavista koulutusaloista maailmalla ja on ennustettu, että terveysteknologian kokonaismarkkinoiden arvo yltää 280 miljardiin dollariin vuonna 2021. Experts in Medical Computing -hanke vastaa tähän tarpeeseen täydennyskoulutuskokonaisuudella, joka on suunnattu vähintään alemman korkeakoulututkinnon suorittaneille henkilöille. Itä-Suomen alueelta löytyy aiheeseen liittyvää huippuosaamista ja tätä osaamista hyödynnetään koulutuksissa.
ToimenpiteetToimenpide 1) Suunnitella ja koostaa uudentyyppinen täydennyskoulutus terveysteknologian ja lääketieteellisen tietojenkäsittelytieteen aloilla

Toimenpide 2) Koulutus ja harjoittelu

Toimenpide 3) Koulutuksen vaikuttavuuden arviointi

Toimenpide 4) Hankkeen johto ja koordinointi
TuloksetHankkeen tuloksena tuotetaan uusia sisältöjä koulutukseen, koulutetaan uusia osaajia alalle, tunnistetaan hyviä käytäntöjä ja lisätään aluueellista yhteyistyötä.
KumppanitItä-Suomen yliopisto
RahoittajaESR Flat Rate 2014-2020

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube