Olet täällä

Hakijamäärä Savonian englanninkielisiin koulutuksiin tuplaantunut kahdessa vuodessa

Ennätysmäärä hakijoita tavoitteli opiskelupaikkaa Savonia-ammattikorkeakoulun englanninkielisiin AMK-koulutuksiin. Keskiviikkona päättyneessä yhteishaussa 120 aloituspaikkaa tavoitteli lähes 1400 hakijaa, joka on yli kaksinkertainen kahden vuoden takaiseen hakijamäärään verrattuna.

Suosituimmaksi koulutukseksi nousi liiketalouden BBA-koulutus, jossa 40 aloituspaikkaa tavoitteli 421 hakijaa. Viime vuonna hakijoita BBA-koulutukseen oli 323, ja kaksi vuotta sitten 149. Toiseksi eniten hakijoita oli terveysalan Registered Nurse –koulutukseen, jossa 344 hakijaa tavoitteli 20 aloituspaikkaa. Myös tekniikan Internet of Things ja Mechanical Engineering –koulutusten hakijamäärät olivat kasvaneet 19-44% viime vuodesta.

Suomalaisten kiinnostus englanninkielisiin koulutuksiin voimakkaassa kasvussa

Yksi suurimmista hakijamäärän kasvuista tapahtui suomalaisissa hakijoissa. Viime vuonna suomalaisia hakijoita oli 58, kun nyt päättyneessä haussa jopa 159 suomalaista hakijaa tavoitteli paikkaa Savonian englanninkielisistä koulutuksista. Suurimpia hakijamaita Suomen lisäksi olivat Nigeria, Kiina, Bangladesh ja Venäjä. Yhteensä hakijoita oli 84 eri maasta.

Koulutukset käynnistyvät syksyllä 2020 Kuopion Savilahdessa.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube