Henni Kinnunen, Wellness-tradenomi

Loppumaton tiedonjano ja halu auttaa vetivät kohti Wellness-tradenomiopintoja

Miettiessäni seuraavaa askelta elämässäni, ryhdyin ystäväni vinkkaamana tutustumaan Wellness-liiketalouden koulutusohjelmaan. Ystäväni opiskeli ensimmäisessä, syksyllä 2017 aloittaneessa ryhmässä. Hänen kertomanaan koulutusohjelma vaikutti juuri minulle sopivalta ja tiesin, että se olisi nappivalinta omia tulevaisuudensuunnitelmiani ajatellen. Koen tutkinnon tukevan myös aiempia opintojani, joita minulta löytyy paljon.

naisopiskelija istumassa sohvalla.Taustalla minulla on toinen ammattikorkeakoulututkinto kulttuurialalta sekä työn ohessa tehty tuote- ja palvelukehitystyön erikoisammattitutkinto. Ensimmäiseltä ammatiltani olen meikkaaja-maskeeraaja. Veri on aina tuntunut vetävän yrittäjäksi, ja opinnot ovatkin jo nyt antaneet paljon eväitä sitä varten. Lähes kaiken oppimani voin ajatella oman tulevan valmennusyritykseni näkökulmasta.

Yrittämisen lisäksi minua kiinnostavat työhyvinvoinnin kehittäminen, työporukoiden ryhmäyttäminen ja yhteishengen sekä yritysilmapiirin kehittäminen. Voisin hyvin kuvitella toimivani konsulttina ja yrittäjänä myös sillä saralla.

Pehmeät arvot, hyvän elämän taidot, mielenterveyshaasteiden ehkäisy ja omasta itsestä huolenpitäminen nostavat päätään entistä enemmän näinä päivinä. Olen varma, että useat Wellness-tradenomit tulevat omalta osaltaan tuottamaan paljon ihmisten hyvinvointia tukevia ja kasvattavia palveluita. Mitä enemmän henkilökohtaiseen hyvinvointiin liittyviä palveluja on tarjolla, sitä enemmän ihmiset niitä käyttävät.

Mitä me siis opiskelemme?

opiskelija opiskelijahaalareissaan istumassa sohvalla.Toisin kuin mielikuva ehkä antaa ymmärtää, emme kaikki ole intohimoisia joogan tai polkujuoksun harrastajia, sillä wellnessiin kuuluu paljon muutakin kuin kuuluisa terveyskolmio eli uni, ravinto ja liikunta. Emme myöskään opiskele oikeanlaista ravitsemusta tai salitekniikoita, vaan liiketoimintaa wellness-näkökulmasta. Sitä, miten voimme tuottaa kannattavia Wellness-palveluita ja miten toimimme markkina-alueella – opiskelemme liiketoimintaa meille tärkeän aihealueen painotuksella.

Opintoihin liittyy paljon yhteistyötä yritysten kanssa, mikä omalta osaltaan auttaa opiskelijoita myös verkostoitumaan opintojen aikana. Wellness-alan yrityksiin pääsimme tutustumaan jo ensimmäisten opintojaksojen aikana.

Savonia tarjoaa mahtavat puitteet oppimiseen! Microkadun kampukselta löytyy kaikki palvelut, kuten upea uusi kirjasto, opiskelijaravintolat ja kahvilat, ja oppimisympäristönä tämä palvelee omia tarpeitani loistavasti. Tältä ensimmäiseltä vuodelta olen saanut mukaani paljon uutta, uusia kavereita ja ystäviäkin, sekä varmuutta katsoa tulevaisuuteen. Laita sinäkin kuponki vetämään, kun kevään yhteishaku alkaa!

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen >>

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube