Olet täällä

Tietoa opinto-ohjaajille

Tutor -opiskelijoita messuilla.

Tervetuloa ohjaus- ja neuvontahenkilöstölle suunnatulle sivullemme. Julkaisemme täällä ohjaajien ja neuvojien käyttöön tietoa Savonia-ammattikorkeakoulusta sekä amk-opinnoista. Täältä löydät myös ajankohtaista tietoa Savonian koulutustarjonnasta, hakuun liittyvistä asioista, tilaisuuksista ja tapahtumista. 

Tule käymään ja tuo opiskelijat mukanasi tai pyydä meitä kouluusi kertomaan Savoniasta.

Tutustumis- ja rekrytointivierailut

Savonian henkilökunta ja opiskelijat tekevät oppilaitosvierailuja. Savoniaan voi tulla myös vierailemaan opiskelijoiden kanssa. Lisätietoja kohdassa Vierailut, jossa voit myös lähettää meille vierailupyynnön.

Ota yhteyttä

Opinto-ohjaajiemme ja hakijapalveluiden ​yhteystiedot löytyvät oikealla olevasta valikosta.

Ohjausväen uutiskirje

Tilaa ohjausväen uutiskirje Savoniasta lisäämällä yhteystietosi postituslistalle. Uutiskirjeitä lähetämme kerran lukukaudessa, keväällä ja syksyllä.

Tilaa ohjausväen uutiskirje tästä (linkki tulossa).

Messut, tapahtumat ja webinaarit

Savonian voi tavata messuilla ja tapahtumissa eri puolilla Suomea ja maailmaa.
Eri kanavien kautta toteutettavissa webinaareissa alan opiskelijat ja Savonian ohjaushenkilöstö esittelevät eri koulutusalojen tarjoamia jatko-opiskelumahdollisuuksia, alan työelämää ja antavat tietoa opintoihin hakeutumisesta. Tarkemmat tiedot löytyvät kohdasta Savonia messuilla ja tapahtumissa.

Seuraavat hakuajat

Yhteishaku:

8. - 22.1.2020 kevään ensimmäinen yhteishaku englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin
18.3. - 1.4.2020 kevään toinen yhteishaku suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin

2.- 16.9.2020 syksyn yheishaku

Avoimen AMK:n polkuopinnot:

3. - 9.8.2020 ilmoittautuminen syksyllä 2020 alkaviin polkuopintoihin.

Koulutukset, hakeminen ja opiskelijavalinta

Hakemista, opiskelijavalintaa ja hakukohteita koskevat tiedot löytyvät Hakijalle-osiosta.

Ammattikorkeakoulujen yhteinen sivusto https://www.ammattikorkeakouluun.fi/

Hakijatilastot löydät Opetushallinnon tilastopalvelusta: www.vipunen.fi

Maksuton avoimen amk:n tarjonta lukioiden ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille

Ammatillisissa oppilaitoksissa tai lukiossa opiskelevien on avoimen amk:n kautta mahdollista kokeilla ammattikorkeakouluopiskelua sekä kehittää korkeakouluopinnoissa tarvittavia opiskelutaitoja. Opinnot ovat opiskelijalle maksuttomia! Poikkeuksen maksuttomuutteen muodostavat opintojaksot, joilla on kortti- tai materiaalikustannuksia (esim. hygienia-/anniskelupassi).

Savonian avoimen amk:n tarjontaa päivitetään ympäri vuoden. Erityisesti toisen asteen ja lukion opiskelijoille suunnattujen tutustumisopintojaksojen tarjonta niiden laajuus vaihtelee. AMK-opinnot lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville

Avoimen amk:n koko koulutustarjontaan voi tutustua: koulutuskalenteri

Savonian avoimen amk:n opintotarjontaan kuuluvilla opintojaksoilla on kuvattuna vaadittava edeltävä osaaminen. Kaikki avoimen amk:n opinnot ovat sisällöltään ja vaatimustasoltaan Savonia-ammattikorkeakoulun tutkintovaatimusten mukaisia ja ne hyväksiluetaan vastaaviin tutkinto-opintoihin Savoniassa.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Youtube